Välkommen

Välkommen till Nydrätt racing . Vi sysslar med banracing och har Karlskoga motorstadion som hemmabana.Vi kör en BMW M3 GTR.

söndag 8 maj 2016

160508


Mantorp park levererade strålande soligt raceväder! Anlände till banan på fredagen för att köra det tidiga morgontestet. Bilen funkar riktigt bra efter vinterns uppdateringar visar det sig. Och fort går den, enligt gps:en i bilen så kom man upp i 242 km/tim på rakan,(med en utgångshastighet ut på rakan 80-90 km). Test två vid lunch, 24 st bilar, och jag försöker koncentrera mig på körningen och spårval.det är alldeles för sällan man är på den här banan,så man hinner nästan glömma...
Kval på eftermiddagen, ingen större dramatik med bilen där heller, dessvärre är det många konkurrenter som blir stående lite här och var så det är svårt med rena varv utan gulflagg.
Kvalar in som 4:e bil och känner mig riktigt nöjd med det, och dessutom satt personbästa tid.
Race 1 på lördag förmiddag. En mycket ren och snygg start utan massa påkörningar eller annat krångel. kommer ut ur pariserkurvan som femte bil, men motorstyrkan fick visa upp sig på rakan och en bil passerad redan där. trion i täten var det inte mycket att göra åt. Dom låg 100 meter framför hela tiden,och enda chansen att avancera i placering är om någon skulle stanna av någon anledning.
Slutar racet på fjärde plats.
Dessvärre upptäcker vi att det läcker olja mellan motorn och växellådan, och vi beslutar att packa och åka hem istället. Det vore ju snyggt att spruta ut olja på banan för konkurrenterna, eller paja motorn, eller allra värst elda upp bilen! nej tack. så nu ska det plockas isär för att se vad som hänt!
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar