Välkommen

Välkommen till Nydrätt racing . Vi sysslar med banracing och har Gelleråsen arena i Karlskoga som hemmabana.Vi kör en BMW M3 GTR.

söndag 7 april 2024

2024-04-07

Hej igen! Länge sedan sist!


Nu har vi bestämt att vi ska göra en försiktig comeback med racingen igen. Ett rejält omtag som innebär ny motor, ny växellåda, ny färg, nytt koncept. Total-omtag, med andra ord.


Motorn är numera en BMW N54B30 och troligen är vi först i världen med att fått till en eftermarknads-styrbox från Maxxecu till att funka med en sådan motor, då vi valt att behålla direktinsprutningen med högtryckspump och allt därtill! En inte helt lätt uppgift, och maxxecu har inte kunnat supporta heller, eller som dom själva sa...”your on your own now”. MEN!! nu funkar den och nyligen har den varit i bromsbänken med riktigt bra utfall.

Växellådan har också fått sig en duvning och är nu ombyggd till paddelshift och 8-växlar. Ska bli spännande och se hur länge man ska trilskas med att lära sig växla!

Bilen är vagnboksbesiktigad och under kommande vecka ska den nybalanserade kardanaxeln monteras! Snart ses vi på banorna igen. Stay Tuned!! mer info kommer...

2 kommentarer:

  1. Ser fram emot att veta mer... Från Gunilla

    SvaraRadera
  2. Spännande! Ska bli kul att följa 😊 // Syster Yster

    SvaraRadera